top of page

Vaktler

Vaktler har vi hatt en del år, og hvilken luksus det er med 6 speilegg på ei brødskive, eggesmør til julekveita av vaktel, delikate egg i salaten. Jo, de eggene har vi savnet! 

Ett vaktelegg inneholder like mye næring som ett hønseegg, men vaktelegget har bare det "gode" kolesterolet. Og mange som ikke tåler hønseegg, tåler vaktelegg.

Nå har vi fått vaktelhøner av livdyr etter bl.a. rugeegg fra våre tidligere fugler

Euro-/Japans Vaktel

Morsomme små bakke-fugler av fasan-familien. Hurtigvoksende, produktive. 6 uker gamle, så legger de egg, 1,4 egg i døgnet, stort sett hvert døgn i sitt to år lange liv. 

Vaktler finnes vill i Norge, men vanskelig å få øye på, både på grunn av den kamuflerende fagen, men og fordi den gjemmer seg i høyt gress. Vill vaktel e rødlistet.

Helsebringende, delikate egg

Om vaktelegg

Et vaktelegg er 10-12gram, men inneholder mer næring enn vanlige hønseegg. Dobbelt så mye vitamin A og B2, fem ganger så mye jern og kalsium. Uvanlig store mengder omega3 og 6, samt mer fosfor.

Vakteleggene har ikke det "dårlige" kolesterolet LDL, men er rikt på det gode HDL, derfor ekstra godt egnet i gode dietter. Og kan spises av enkelte eggallergikere

I tillegg er vakteleggene svært delikate i salater og ta seg godt ut som pynt på serveringsfatene, både med og uten skall på, hele eller delte

bottom of page